Studentenwerk in de beveiliging

11 juli 2024

een uitdagende bijbaan met toekomst

Beveiliging is een vakgebied dat steeds meer aandacht krijgt, zeker in een wereld waar veiligheid een steeds grotere rol speelt. Voor studenten die op zoek zijn naar een bijbaan, biedt de beveiligingssector niet alleen een bron van inkomsten, maar ook waardevolle werkervaring. Bij RJ Safety & Security begrijpen we het belang van goed opgeleid personeel en bieden we diverse mogelijkheden voor studentenwerk in Enschede om in de beveiliging te werken. In deze blog bespreken we waarom studentenwerk in de beveiliging een uitstekende keuze is.

Flexibele werktijden

Een van de grootste voordelen van werken in de beveiliging voor studenten is de flexibiliteit. Beveiligingsdiensten zijn 24/7 nodig, wat betekent dat er altijd wel een dienst is die past bij je rooster. Of je nu een ochtendmens bent of liever ’s nachts werkt, er zijn genoeg mogelijkheden om je studie en werk te combineren. Bij RJ Safety & Security zorgen we ervoor dat onze studenten hun werktijden kunnen afstemmen op hun colleges en studiemomenten.

Waardevolle werkervaring

Werken in de beveiliging biedt studenten een unieke kans om waardevolle werkervaring op te doen. Als beveiliger ontwikkel je vaardigheden zoals probleemoplossend vermogen, communicatie, en stressmanagement. Deze skills zijn niet alleen nuttig in de beveiligingssector, maar ook in vrijwel elk ander beroep. Bovendien staat werkervaring in de beveiliging goed op je cv en kan het je onderscheiden van andere kandidaten wanneer je na je studie op zoek gaat naar een baan.

Professionele ontwikkeling

Bij RJ Safety & Security geloven we in de groei en ontwikkeling van onze medewerkers. Voor studenten betekent dit dat we diverse trainings- en opleidingsmogelijkheden bieden. Denk aan cursussen op het gebied van conflictmanagement, EHBO, en specifieke beveiligingsprotocollen. Deze trainingen helpen niet alleen om je werk beter uit te voeren, maar geven je ook een voorsprong als je besluit een carrière in de beveiliging na te streven.

Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid

Beveiligingswerk vereist een hoge mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Dit kan voor studenten een waardevolle les zijn in het omgaan met verantwoordelijkheden. Je bent vaak het eerste aanspreekpunt bij incidenten en moet snel en adequaat kunnen handelen. Deze ervaringen kunnen je helpen om zelfstandiger te worden en je verantwoordelijkheidsgevoel te vergroten, iets wat van pas komt in zowel je persoonlijke als professionele leven.

Teamwerk en samenwerking

Hoewel zelfstandigheid belangrijk is in de beveiliging, werk je nooit helemaal alleen. Beveiligers werken vaak in teams en moeten goed kunnen samenwerken om de veiligheid te waarborgen. Dit aspect van het werk kan voor studenten erg leerzaam zijn. Je leert om effectief te communiceren, te vertrouwen op je teamgenoten, en gezamenlijk problemen op te lossen. Deze teamwerkvaardigheden zijn zeer waardevol en kunnen je helpen in vrijwel elke toekomstige werkomgeving.

Een bijdrage aan de maatschappij

Werken in de beveiliging betekent dat je een directe bijdrage levert aan de veiligheid en het welzijn van anderen. Dit kan zeer bevredigend zijn en een gevoel van trots geven. Voor veel studenten is het belangrijk dat hun werk betekenisvol is en een positieve impact heeft op de maatschappij. Als beveiliger bij RJ Safety & Security draag je bij aan het creëren van een veilige omgeving voor anderen, wat je werk extra waardevol maakt.

Een goed inkomen

Naast de vele niet-financiële voordelen, biedt werken in de beveiliging ook een aantrekkelijk inkomen. Studenten kunnen een goed salaris verdienen, vaak met extra toeslagen voor nacht- en weekenddiensten. Dit maakt het een aantrekkelijke bijbaan voor studenten die hun studie willen bekostigen of gewoon wat extra geld willen verdienen.

Kies voor een leuke baan in de beveiliging

Studentenwerk in de beveiliging biedt tal van voordelen: flexibele werktijden, waardevolle werkervaring, professionele ontwikkeling, verantwoordelijkheid, teamwerk, maatschappelijke bijdrage en een goed inkomen. Bij RJ Safety & Security zijn we trots op onze rol in het opleiden en begeleiden van studenten in de beveiligingssector. We bieden de perfecte combinatie van werk en leren, waardoor studenten niet alleen financieel, maar ook professioneel kunnen groeien. Als je op zoek bent naar een uitdagende en lonende bijbaan, overweeg dan een functie in de beveiliging. Het kan een belangrijke stap zijn in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Facebook
Twitter
LinkedIn