Houd je van cijfers, dan is deze studie iets voor jou

14 maart 2022

Vind je het leuk om veel bezig te zijn met administratieve bezigheden, dan is de hbo bedrijfsadministratie wel een opleiding voor jou. Dit is een hele korte HBO opleiding, namelijk drie maanden. Het is een heel erg praktijkgericht programma, waarin je heel snel nieuwe kennis op kunt doen op het gebied van bedrijfsadministratie. Hieronder vallen de balans, maar ook rekening van resultaten, hoe je de voorraad bij kunt houden en hoe de winst verdeeld wordt.

Deze opleiding is dus vooral handig als je werkzaam bent bij een plek met veel financiële administratie. Ook zou je na deze opleiding snel aan de slag kunnen, doordat het een korte opleiding is.

Wat houdt de opleiding in?

Er zijn verschillende bijeenkomsten waar je naar toe kunt gaan. Hier wordt de theorie besproken en direct gekoppeld aan praktijkopdrachten die vaak al herkenbaar zijn. Deze opdrachten kun je zelf thuis maken en in totaal zal dat zo’n vijf tot zeven uur innemen voor een bijeenkomst. Tijdens de opleiding is het ook mogelijk om op een online leeromgeving te gaan. De opleiding zorgt namelijk voor toegang en de leeromgeving is erg modern, waardoor de meest actuele boeken en teksten beschikbaar zijn.

De leeromgeving die digitaal is bevat ook verschillende trainingen voor examens en memo. Vind je het fijn om na de les nog even alles door te nemen, dan zijn er ook nog aparte instructie video’s te vinden.

Hoe kan je deelnemen aan de lessen?

De opleiding kun je op verschillende manieren volgen. Zo heb je de welbekende klassikale lessen, waarin je samenkomt met een groep. Dit is helaas niet altijd mogelijk op bepaalde locaties als er te weinig aanmeldingen zijn. Wel wordt er dan voor een andere locatie gezorgd, zodat je toch mee kunt doen aan de klassikale lessen.

Een andere mogelijkheid is e-learning. Het is misschien niet ideaal om gelijk drie maanden bezig te zijn met bedrijfsadministratie, maar een flexibele optie is dus ook mogelijk. Hier kan je gewoon op je eigen manier, jouw eigen tempo en tijd bepalen op afstand. Wel krijg je ondertussen begeleiding door een docent.

Liever iets combineren?

Bevallen beide opties je niet helemaal, dan is het natuurlijk ook mogelijk om ze te combineren. Hier kom je dan uit bij iets genaamd virtual classroom. Deze lessen worden digitaal gegeven, wel op vaste tijdstippen. Zo wordt je nog steeds begeleid door een docent en zit je in een klas, maar dan net zoals e-learning online. Op de website vind je hier nog wat meer varianten op.

Maar je hoeft niet bang te zijn dat je hierdoor geen toegang meer hebt tot de online leeromgeving, want welke variant je ook doet van deze opleiding, je blijft de toegang houden.

Nog belangrijk

Als je wordt toegelaten tot een andere HBO-opleiding, zoals een opleiding bedrijfseconomie in plaats van administratie, dan is het ook mogelijk om een vrijstelling te krijgen. Wel is het zo dat het dan van de opleider NCOI moet zijn, of van Markus Verbeek Praehep, omdat dit businesspartners zijn van mvp. Het is namelijk mogelijk om jouw eigen examen in te plannen. Dit examen wordt digitaal gegeven op een plaats naar keuze. Als je het examen met een voldoende afsluit, dan krijg je de vrijstelling voor andere opleidingen, mocht je verder willen studeren.

Facebook
Twitter
LinkedIn