Angst voor het maken van de studiekeuze 

9 april 2023

Wanneer je op de middelbare school zit, dan komt na een aantal jaren toch de vraag wat de studie is die jij na deze school wil gaan volgen. Misschien ben je al goed voorbereid op deze vraag en weet jij inmiddels precies wat je graag zou willen, dan heb je veel geluk. Daarnaast zijn er nog een hele hoop jongeren die het allemaal niet zo goed weten als de ander en moeite hebben met het maken van deze keuze. Zij hebben dan misschien in hun hoofd: “Ik vind geen enkele opleiding leuk.” En dan weet je dat het tijd is om hulp in te gaan schakelen.  

Bang voor de studieschuld 

Wanneer jij nog druk op zoek bent naar de studie die het beste bij je zou passen, dan heb je vast al vele sites van scholen gevuld met opleidingen wel gezien, maar is er niks wat jou op het eerste oog aansprak. Wanneer je gaat studeren, kost dit natuurlijk best wel wat geld en misschien ben jij wel bang om een studieschuld op te bouwen. Voor veel jongeren is dit een grote angst en daarom wordt er door sommige jongeren zelfs ervoor gekozen om maar gewoon direct het werkveld in te gaan om geld te gaan verdienen. De opleiding wordt vervolgens uitgesteld en uiteindelijk nooit behaald.  

Verschillende testen 

Op de middelbare school wordt deze vraag aan jou gesteld, maar wanneer je het antwoord nog niet weet, dan wordt je vaak naar sites verwezen waar je verschillende testen kunt doen. Deze testen passen dan op papier misschien wel heel erg goed bij jou, maar wanneer je dan de opleiding bekijkt, trekt het jou misschien wel helemaal niet meer zo aan. Dan kun je beter de hulp inschakelen van studiekeuze Amsterdam om samen te gaan kijken naar jouw toekomst en naar wat niet alleen op papier bij jou past, maar wat echt bij jou past. Zo kun je met goede moet studeren.  

Hulp inschakelen is verstandig 

Misschien heb je wel eens van de hulp bij het maken van de studiekeuze gehoord, maar misschien ook wel helemaal niet. Het is ook helemaal niet gek om gebruik te maken van deze hulp. Er zijn genoeg jongeren die voorafgaand aan de opleiding denken dat dit de beste optie is, maar die niet goed genoeg voorbereid zijn en spijt krijgen. Dit kun jij voorkomen door met gespecialiseerde mensen in contact te komen en zo samen op zoek te gaan naar een opleiding die goed bij jou past.  

Facebook
Twitter
LinkedIn